Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Kuchnia tunezyjska jest smaczna, pikantna, aromatyczna i czerwona. Na smak dań tunezyjskich miały wpływ kuchnie berberyjskie, żydowskie, arabskie, francuskie czy otomańskie.
W kuchni tej znajdziemy mięsa typu: drób, wołowina, baranina czy mięso wielbłąda, do tego ryby i owoce morza (m.in. sardynki, tuńczyk, ślimaki, kalmary). Ważnym składnikiem dań tunezyjskich są warzywa (ziemniaki, pomidory, marchewki, papryki, cebule, ciecierzyca, bób), z powodzeniem można też znaleźć dania bezmięsne.
Przyprawy oraz zioła jakie stosuje się w kuchni tunezyjskiej dzięki której jest taka aromatyczna to m.in. kminek, kumin, pieprz, kurkuma, szafran, liść laurowy, rozmaryn, mięta, oregano, kolendra, papryka słodka oraz częściej chilli dzięki której dania są takie ostre oraz mieszanki przypraw ras el hanout, i tabel.
*Odbiór osobisty Sklep Le Diplomate Markets Sp. z o.o. ul.Ateńska 10/U3 03-974 Warszawa
*Każde zamówienie do godziny 22, gotowe do odbioru w następnym dniu o godzinie 17
*Płatność : Blik, Szybkie przelewy, Karta Płatnicza