
Nadziewane liście winogron Algota 1900 g
Opis
Nadziewane liście winorośli.
Liście winogron, znane również jako liście winorośli, są używane w kuchniach wielu kultur, w tym kuchni egipskiej, kuchni amerykańskiej, kuchni, jordańskiej, libańskiej, irackiej, tureckiej… itd. Są to jedne z najbardziej rozpoznawalnych pozycji w kuchni śródziemnomorskiej i chociaż istnieje wiele ich odmian, najpopularniejszy jest przepis bezmięsny „yalnji”. Są to po prostu gołąbki z liści winogron nadziewane ryżem i warzywami - wegetariańska wersja Dolmy . Stanowi zdrowy, aromatyczny posiłek, jeśli podajesz jako przystawka „mezza” lub „yabrak”, lub jeśli podajesz je razem z innymi potrawami. Nadziewane liście winogron mają wyjątkowy smak, a ponadto charakteryzują się jakością składników i wartością odżywczą.
Skład : liście winorośli, ryż, pomidory, pieprz, pietruszka, cebula, mięta, słonecznik, olej, przyprawy, pieprz czarny, kwas cytrynowy E330, woda, sól