
Nadziewane Liście Winogron Duże / Gołąbki Wegetariańskie / Vege Dolma / Yalanji DURRA 1,9KG
Opis
Liście winogron, znane również jako liście winorośli, są używane w kuchniach wielu kultur, w tym kuchni egipskiej, kuchni amerykańskiej, kuchni, jordańskiej, libańskiej, irackiej, tureckiej… itd. Są to jedne z najbardziej rozpoznawalnych pozycji w kuchni śródziemnomorskiej i chociaż istnieje wiele ich odmian, najpopularniejszy jest przepis bezmięsny „yalnji”. Są to po prostu gołąbki z liści winogron nadziewane ryżem i warzywami - wegetariańska wersja Dolmy . Stanowi zdrowy, aromatyczny posiłek, jeśli podajesz jako przystawka „mezza” lub „yabrak”, lub jeśli podajesz je razem z innymi potrawami. Nadziewane liście winogron mają wyjątkowy smak, a ponadto charakteryzują się jakością składników i wartością odżywczą.
Składniki: woda, pomidory, ryż, liście winogron, olej słonecznikowy, przyprawy (pietruszka, cebula, mięta, pieprz, sól), zakwaszacz E330.
Pochodzenie : Jordania

Original text
