
Hommus 800g BURCU
Opis
Hommus 800 g BURCU
Baza do przygotowania zimnej przekąski spożywanej np. z chlebem pita.
Zawartość puszki hommosu (hummusu) można doprawić zmiażdżonym czosnkiem, tahini (pasta sezamowa), oliwą i sokiem z cytryny, pietruszką oraz kminem rzymskim, solą do smaku.
To pyszne danie/przekąskę można przygotować z suszonej cieciorki. Jest jednak praktyczny, znacznie szybszy sposób na przygotowanie porcji hommosu - wystarczy otworzyć puszkę.
Danie z puszki wymaga odpowiedniego dopieszczenia smaku czyli... po prostu doprawienia. To nic skomplikowanego.
Przepis na 2-3 osoby.
*puszka Hommusu
*3 łyżki pasty sezamowej ( tahini np. Durra)
*3 łyżki jogurtu naturalneho
* zgnieciony zabek czosnku
*sól, papryka czerwona, kumin , sok z cytryny
*oliwa z oliwek do polania dania
Wszystkie składniki oprócz oliwy zmiksować lub wymieszać. Wyłożyć na miseczkę, polać oliwą , posypać papryką i kuminem, przybrać pietruszką. Gotowe! Podawać z chlebem arabskim i warzywami jako samodzielne danie lub jako dip/dodatek do mięsa czy warzyw.
Hummus z Burcu. Firma Burcu Gida, założona w 1982 roku w Burhaniye, uroczym miasteczku nad Zatoką Edremit, pod hasłem „Miłość do smaku” w sektorze żywności puszkowanej i gotowej, połączyła smaki Anatolii z nowoczesną technologią i staje się szybko rozwijającą się firmą spożywczą.
Pochodzenie: Turcja
Składniki : Cieciorka , Woda, Tahini , Sól , Cytryny, Czosnek
Data Ważności : 16.06.2025