
Bezglutenowy Makaron Spaghetti STEFANO BERRUTO 400g
Opis
Firma Berruto stworzyla linię bezglutenową, wykorzystującą mąki kukurydziane i ryżowe, które nie zawierają glutenu i mogą być spożywane przez osoby z nietolerancja .
Historia makaronu Berruto jako wloskiego wytwórcy makaronu sięga ostatnich dwóch stuleci wstecz, aż do rzemieślniczych producentów makaronów (od 1881 r.)
Do spaghetti najlepiej dodawać młode pomidory (proste danie włoskie), sosy i aromatyczne zioła.
Skład: mąka kukurydziana (70%), mąka ryżowa (29,5%), woda, emulgator (0,5%):mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Pochodzenie : Wlochy
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna: 1510 kJ/356 kcal
tłuszcz: 1,5g
węglowodany: 79g
cukry: 0,6g
błonnik: 1,7g
białko: 6,2g
sól: <0,01g