Pesto Alla Genovese Sauce ANTICO CASALE 140g
Description
Pesto to rodzaj sosu lub przyprawy pochodzącej z północno-zachodnich Włoch. Wytwarzany jest z liści bazylii tradycyjnie miażdżonych w moździerzu, do których dodaje się czosnek, oliwę z oliwek, orzeszki pinii i włoski ser, np. Parmezan czy pecorino. Pesto bardzo dobrze komponuje się z daniami z makaronu, ale można je również stosować jako przyprawę do grillowanych warzyw lub pizzy.
Składniki: Oliwa z oliwek 35%, świeża bazylia 32%, orzechy nerkowca, orzechy włoskie 7%, oliwa extra virgin 6%, ser Grana Padano PDO 3% (zawiera lizozym z jaj), orzeszki pinii 3%, tarte sery tłoczone pté (zawiera lizozym z jaj) , sól, zakwaszacz, kwas mlekowy, czosnek 0,5%, błonnik roślinny.
Pochodzenie : Włochy
Wartości odżywcze w 100g:
- Energia: 2091 kJ / 507 kcal
- Tłuszcz: 49,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g
- Węglowodany: 7,9 g, w tym cukry 0,6 g
- Białka: 5,6 g
- Sól: 1,6 g