Brick Malsouka ELGAMRA 200g
Description
Filo – rodzaj bardzo cienkiego, niedrożdżowego ciasta warstwowego wykorzystywanego w kuchni Europy Środkowo-Wschodniej i bałkańskiej. Choć kojarzone głównie z kuchnią grecką, w rzeczywistości wywodzi się z kuchni Turków osmańskich. Stanowi podstawę wielu potraw takich jak baklawa i burek.
Skład: Mąka pszenna (34%), woda, sól, olej słonecznikowy, konserwanty: propionian wapnia, kwas sorbinowy, emulgator; lecytyna sojowa.
Opakowanie : 200g
Wartości odżywcze na 100 g
Jednostka energii 1178 kJ
Wartość energetyczna 278 kcal
Tłuszcz 1,1 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
Węglowodany 60 g
W tym cukier 1,7 g
Białko 5,6 g
Sól 3,84 g